Ajankohtaista

Keusote tiedottaa: Tuusulan Tenniskeskuksessa altistuminen koronavirukselle

15.02.2021 klo 16.45

Tuusulan Tenniskeskuksessa (Kilpailukuja 4, Tuusula) on tapahtunut altistuminen koronavirukselle. Tenniskeskuksessa on ollut tartuttavuusaikana 10.2.2021 koronapositiiviseksi todettu henkilö. Kaikki altistuneet on tavoitettu ja asetettu kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on ollut henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Altistuneita on yhteensä alle 5 henkilöä. Tenniskeskuksessa on rajoitettu hyvin osallistujien määrää, ja tästä johtuen altistuneita on vähän.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, jolloin muuntoviruksen todennäköisyys on 50 %. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, 019 226 0099, kello 8–20.

Tietoa koronaviruksesta: